Boller med masser af godhed 

Disse boller er super nemme at lave, de holder sig friske i flere dage og så er de fyldt med fuldkorn, protein og god fedt. Det vil sige alt det gode for at sikre et stabilt blodsukker og god mæthed!


Starte med at blande 6 dl lunkent vand, 2 dl ruggryn, 2 dl quinoaflakes, 1 dl hampefrø, 1 dl solsikkefrø, 1 dl hørfrø, 1 spsk salt og 1 spsk sukker. Lad blandningen trække en halv times tid i en stor skål på køkkenbordet. Bland herefter  25 g gær, 3 dl rugmel og 4 dl hvedemel indtil massen er ensartet. Dæk nu skålen med et håndklæde og lad det hæve cirka 2 timer. 

Herefter kan du forme 16 boller med en våd ske. Det vil sige ikke nogen fingre i dejen, bare en våd spiseske med dej op på en bageplade. Drys gerne bollerne med gryn eller kerner. Nu kan du enten lade boller hæve tildækket på køkkenbordet et par timer og bage dem cirka 15 minutter ved 200 grader eller stille dem tildækket i køleskabet til hævning natten over. Så tager du bare bollerne ud, når du står op om morgen, og stiller dem lidt lunt en halv times tid og så bager dem 15 min ved 200 grader. Så har du skønne friske boller. 

Tip: smid gerne lidt vand i bunden af ovnen, når du sætter boller ind, for at skabe damp. Det giver bollerne en lækker skorpe. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s