Grønsagspizzabund

En sund og enkel måde at lave en sund bund fuldt med grønsager og nødder til minipizzaer eller fx sandwich. 

 

Blend 1/2 broccoli med stok, 1 gulerod og 1 dl hasselnødder i en foodprocessor indtil det er helt fint hakket. Skær gerne grønsagerne i grove stykker for at foodprocessoren kan klare det.  Bland derefter 2 æg, 1 dl revet parmesanost, 1/2 dl funktionel mandelmel, 1 spsk loppefrøskaller, 1/2 tsk salt og lidt timian. Blandt det hele godt sammen og form 5-6 små flade runde bunde. Brug gerne bagsiden af en ske til at gøre bundene pæne og ensartet. Bag dem 15 minutter ved 175 grader eller indtil kanterne bliver lysebrune. 
Hvis man vil bruge dem til minipizzaer, kommer man nu fyld på. 

 

Til fyldet kan man bruge hvad man har lyst til. Jeg synes det er rigtig lækkert at blande lige dele tomatpesto og tomatpure som tomatsovs i bunden. Derudover kommer jeg chorizopølse, parmaskinke, ost og oregano på minipizzaerne. Så giver jeg dem 5-10 minuttet ekstra i ovnen indtil osten er gylden.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s