Chokoladekage

Denne kage er ikke helt inden for stabilt blodsukkerrammen. Men det er dog en lidt sundere kage og hvis man holder sig til et enkelt stykke, går det ikke helt galt. Den er lavet på mandelmel og kokossukker som er meget bedre for blodsukkeret end hvedemel og alm hvid sukker. Og så er den altså virkelig god!

 

Start med at smelte 40 g smør. Imens det køler i gryden, skal der piskes 1 æg med 100 g kokossukker i en skål. Pisk med håndmixer indtil massen er luftig og lysebrun. Tilsæt dernæst  50 g funktionel mandelmel, 1/2 tsk vaniljepulver, 1/3 tsk bagepulver, lidt salt og 2 1/2 spsk god usødet kakaopulver. Bland det forsigtig sammen og tilsæt til sidst det afkølet smeltet smør og 1 dl hakket hasselnødder.
Kom kagen i en lille form med bagepapir og bag den cirka 20 minuttet ved 180 grader. Den skal virker lidt ubagt, men så snart den køler bliver den hårdere. 

Opbevar gerne kagen på køl for at gøre den ekstra lækker. Opskriften er lille og baseret på at et lille stykke kage er ok engang imellem. Så den er beregnet til 4 personer. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s