Spicy meatballs med cremet knoldsellerimos 

Dejlig efterårsret med masser af varme og smag. Mosen kan også erstattes af squashpasta, så det næsten bliver som i lady og vagabonden. 

  
Tomatsaucen

Start med at ordne grønsagerne som er følgende; 1 løg, 2 fed hvidløg, 1 stængel bladselleri, 1 (lille) porre og en håndfuld frisk spinat. Hak det hele fint og kom i en gryde, på nær spinaten som først skal i til sidst for at bevare farven. Grønsagerne svitses i lidt olie indtil de bliver gennemsigtige. Kom herefter 1 spsk tomatpure, 1 tsk røget paprika, 1/3 tsk cayennepeber og 1/2 tsk rosmarin i gryden. Tilføj dernæst 1 spsk mørk eddike fx sherryeddike, 1 spsk worchestersauce, 1 tsk dadelsirup eller sukrin gold samt en dåse hakkede tomater af god kvalitet ( for der er altså forskel og den smager man i en tomatsauce). Rør rundt og lad det simre i en halv times tid. Hvis den koger for meget ind tilføj lidt vand undervejs. 

Når den har simret færdig, smag den da til med salt og peber og evt krydderier.

Knoldsellerimos

Skræl en stor knoldselleri og skær i mindre stykker. Kog dem møre. Det tager mellem 15-20 minutter efter størrelse. Hæld vandet fra og blend med 1 spsk phillidelphia, en håndfuld revet parmesanost, 1 spsk lys eddike fx æbleeddike samt salt og peber. Mosen holdes varm i gryden med låg indtil resten er færdigt. 

Spicy meatballs

Skræl og riv 1 løg og 2 fed på et fint rivejern ned i en skål. Tilføj 350 g hakket oksefars, 1 æg, 1 spsk rugmel, 1 1/2 tsk salt, lidt peber, 1 tsk røget paprika, 1 spsk mørk eddike, 1/3 tsk cayennepeber, 1/2 tsk rosmarin og en håndfuld revet parmesanost. Rør farsen godt og steg som små runde kødboller på en pande i lidt olie. Når kødbollerne har fået en fin farve hælder du den færdige tomatsauce og det hakkede friske spinat ned i panden til kødbollerne og lad det hele simre i cirka 5 minutter. Husk at skrabe bunden af panden, så al den gode kødsmag kommer med. 

Opskriften er til 4 personer. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s