Efterårspostej med bønnefritter og sennepsdressing

Jeg har givet denne ret navnet efterårspostej, da vi kun får den på denne årstid og smagene passer godt til det koldere vejr. 

 

Efterårspostej

Start med at skrælle 1 løg og 1 fed hvidløg, skyl 150 gram brune champignon og hak alle tre dele fint eller kom det i en blender, så tager det ingen tid. Bland de hakkede grønsager med 350 g hakket svinefars, 1 1/2 tsk salt, 1/2 tsk knuste fennikelfrø, 1/2 tsk timian og peber. Rør det hele godt sammen og kom i et ildfastfad. Pres farsen godt sammen i fadet. Ovenpå kommes et halvt hakket æble og 15 hakkede mandler. Bag det ved 200 grader i 20-30 minutter. Tidende varierer efter hvor stort et fad du bruger og hvor tykt et lagt det ligger i – så hold øje med det. 
Bønnefritter

Til helt klassiske bønnefritter spredes en hel pose haricots verts fra frost ud over en bageplade med bagepapir. Tilføj 2 spsk olie og 1 tsk salt og bland så olien dækker alle bønnerne. Bag dem 30-35 minutter ved 200 grader. De går hurtigt fra brun til sort, så hold øje med dem når du kigger til postejen. 

Sennepsdressing

Nem dressing der passer rigtig godt til både gris og kylling. Bland 2 spsk skyr med 1 spsk god mayonnaise, 1 spsk god middel stærk sennep, 1 spsk citronsaft og salt og peber. 

Opskriften er til 4 personer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s