Cremet suppe af persillerod og limabønner

Denne fyldige suppe bliver utrolig cremet pga bønnerne, som samtidig bidrager med god protein og fibre. Top suppen af med god smag og sprøde elementer og man får en virkelig lækkert, billigt og nemt måltid.

Start med at svitse 2 skatelotteløg og 2 fed hvidløg i lidt olie. Tilsæt så 2 store persillerødder som er skrællet og skæren i små stykker og 5 dl hønsefond. Derudover er det lækkert med lidt krydderier. Jeg brugte 1 tsk af mill & mortars happy roots som er en blanding af bla rosmarin, chili og timian. Så vælg hvad du bedst kan lide.
Lad suppen simre indtil persillerødderne er ved at være møre. Tilsæt så 1 dåse drænet limabønner, også kaldet butterbeans, 1 spsk fløde og 1 spsk æbleeddike. Lad det simre 5 minutter mere.

Blend nu suppen og smag til med salt og peber. Efter hvor meget væske der er kogt væk, kan man også tilsætte lidt ekstra fond indtil man har den ønskede konsistens og smag.

Opskriften er til to personer.

Jeg har toppet suppen med ristede mandler, stegt krydret chilipølse samt lidt citronmelisse. Man kunne også have toppet den med en klat pesto, ristede kerner eller lidt røget bacon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s