Chili con carne

Jeg elsker efterårsmad og chili con carne er en genganger hjemme hos os. Den kommer sjældent til at smage ens, da jeg krydrer den forskelligt efter hvad jeg har. Denne opskrift er med de mest basale ingredienser jeg mener der skal i, for at smage rigtig.  Jeg putter mange bønner i, for at spare på kødet uden at spare på god protein.

Starte med at brune 300 g hakket oksekøb i lidt olie i en gryde. Når kødet er godt brunet tilsættes 1 stort hakket løg, 3 fed revet hvidløg, 1 stængel hakket bladselleri og 1 stor gulerod i tern. Når løgene begynder at blive klare tilsættes krydderierne; 1 tsk spidskommen, 1 tsk røget paprika, 1 spsk sød paprika, 1/2 tsk cayennepeber og salt og peber. Derudover tilsættes 1 tsk dadelsirup, 1 tsk sambal olek, 3 spsk sherrie eddike (eller anden mørk eddike) og en dåse hakket tomater. Hyld derefter dåsen med vand og hæld i retten. Lad det hele simre i cirka en halv time indtil væsken er kogt næsten væk og retten er tyknet. Sørg for at røre godt i bunden, så du får al smagen med fra det brunede kød.

Tilsæt nu 1 rød peberfrugt i tern, en dåse drænet kidneybønner og en dåse drænet cannellili bønner. Lad retten simre 5-10 minutter mere og smag herefter til med chili og salt.
Til retten havde jeg skæret rugtortillias ud i store trekanter, hældt en rest ost ud over og givet dem cirka 5 minutter ved 200 grader eller indtil de er sprøde.

Derudover fik vi en avocadocreme lavet af en most avocado og 4 spsk creme fraiche 5%.

Opskriften på chili con carne er til 4 personer og beregn 1 – 2 pandekager per person.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s