Frikadeller med flødebagt blomkål

Opskriften på disse frikadeller er en basisopskrift og kan skifte smag efter hvordan de krydres – lige fra thai med ingefær og hvidløg til Italien med parmesanost og salvie.

De bagte grønsager er en ny ret hjemme hos os, men helt sikkert en vi skal have mere af her i efteråret!


Bagt blomkål

Bag 4 hele skalotteløg med skræl og det hele i 20 minutter ved 200 grader. Mens de bager kan resten forberedes.

Skær et blomkål i små buketter og kom i en skål. Skræl 3 persillerødder og skær dem i mindre stykker og kom dem ligeledes i skålen. Tilsæt nu 1 1/2 dl fløde, 2 fed revet hvidløg, saft og skal fra en halv citron, en god stor håndfuld revet parmesanost, frisk timian fra 3-4 kviste samt salt og peber. Bland det hele godt og kom det i et ildfast fad og bag cirka 25-30 minutter indtil blomkålen er mør med en smule bid. Måske skal man have lidt sølvpapir over noget af bagetiden, hvis man ikke vil have overfladen for mørk. Det kommer an på ovnen.

Når skalotteløgene er færdige tages enderne og skrællen af og de bløde søde løg skæres i mindre stykker og kommes ved blomkålen når de er færdige. Frikadellerne kan laves mens blomkålen er i ovnen.

Frikadeller

Jeg bruger røremaskine til mine frikadeller, da jeg ellers synes det er svært at give dem en god fast kvalitet uden hvedemel.

Start med at blande 400 g svinefars med en 1 1/2 tsk salt og lad røremaskine køre med dette, mens du finder resten frem. Riv 1 løg fint og tilsæt sammen med 1 æg, 1 spsk mandelmel, 1/3 dl mælk og friskkværnet peber. Lad blandingen køre et par minutter og steg herefter en lille prøvedelle for at smage farsen til. Når smagen sidder der steges alle frikadellerne.

Opskriften er til 4 personer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s