Nem wok

Denne wokret er en genganger hjemme hos os, da den er super hurtig at lave, smager skønt og man kan bruge de grønsager man har i køleskabet.  

Start med at skære 400 g oksefilet i tynde skiver og mariner det i en skål med 1 spsk tamarin, 1 spsk fishsauce, 1 tsk red currypaste, 1 fed reven hvidløg, 1 spsk reven ingefær og skal og saft fra en halv lime. Lad det marinere mens du ordner grønsagerne.
Skær 1 løg, 1 gulerod, 1 (lille) broccoli og 150 g hvidkål i tynde strimler. Riv 1 fed hvidløg og 1 spsk ingefær og bland med 2 spsk tamarin, 1 spsk fishsauce, saft og skal af en halv lime i en lille skål.

Så skal det hele steges! Varm en pande godt op med lidt olie og steg kødet af flere omgange, så du sikre en lækker stegeskorpe uden kødet bliver tørt og kedeligt. Kom kødet i en skål, efterhånden som det bliver færdigt.

Nu til grønsagerne. Kom lidt mere olie i panden og steg løgene og hvidkålen et par minutter. Kom nu tamarinblandingen i panden og sørg for at skrape  bunden hvis der sidder lidt kødrester – det giver dejlig smag! Kom herefter gulerødder og broccoli i panden og steg et par minutter. Alle grønsager skal bevare deres flotte farve og have lidt bid. Inden servering kommes kødet tilbage i panden sammen med en lille håndfuld cashewnødder.

Retten er til 2 personer og til 1 persons frokost dagen efter – det smager nemlig også rigtig godt kold!

Husk generelt at lave en ekstra portion til aftensmad – så er der sikret lækker frokost til dagen efter!

Tip: Tamarin smager som soja, men er modsat soja glutenfri.

2 thoughts on “Nem wok

  1. Det ser dejligt ud, og dejligt med en anden opskrift på wok, end min klassiske med kokosmælk.😀
    Tamarin kan det fås i alm. supermarkeder?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s