Shakshuka

Denne ret kan laves på mange måder – jeg laver min version ud fra princippet om sund fedt, gode proteiner og langsomme kulhydrater. Man spiser ofte brød til retten og for at undgå dette har jeg tilføjet kikærter som gør den mere mættende. Hvis man vil holde retten vegetarisk kan man sagtens undvære chorizopølsen.


Start med at skære 1 stort løg i tynde strimler, 1 stængel bladselleri i tern og riv 3 hvidløg. Steg disse i lidt olie på en pande (som kan gå i ovnen) et par minutter. Skær et stykke fersk chorizopølse i små stykker og steg med – brug ca 50 gram. Tilføj så 2 tsk røget paprika, 1/2 tsk spidskommen og 1/2 tsk cayennepeber el chili samt lidt salt og peber. Tilsæt dernæst 1 dåse hakkede tomater, 1 dl vand og 1 dåse kikærter (drænede). Tilsæt tilsidst en kvist finthakket frisk rosmarin (tørret rosmarin kan også bruges ca 2 tsk). Rør rundt i retten og lad det simre i 20-30 minuttet indtil noget af væsken er kogt væk og den er tyknet. Smag så retten til – husk krydderier varierer fra mærke til mærke så prøv dig frem. Når smagen er rigtig laver man 4 små huller i retten og slår et æg ud i hver hul. Så sætter man panden i ovnen i ca 10 minutter ved 200 grader. Blommen skal stadig være flydende. Inden servering kommer jeg lidt ekstra jomfru olivenolie henover ca 1 1/2 spsk samt lidt hakket persille.

Opskriften er til 2 personer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s