Broccoli tærte med røget bacon

Denne skønne tærte er en af mine livretter og er et perfekt måltid med en god frisk salat med nødder til.

Til tærtebunden skal man blande 1 dl rugmel, 1 dl hvid hvede (jeg bruger fuldkornshvede i denne opskrift da jeg har svært ved at få tærtedejen til at hænge sammen og blive ordentlig sprød og så længe det er fuldkorn og i så små mængder har jeg ikke noget problem med det), 1/2 dl funktionel mandelmel, 1 tsk salt og dertil 1/3 dl olie og 2/3 dl vand. Bland dejen og læg den i film i køleskabet i en halv times tid. Derefter rulles den tyndt ud og kommes i en tærteform. Der skal nogen gange lappes lidt, for at sikre at den kan holde tæt når fyldet kommes i og derved sikre en sprød tærtebund.

Den skal blindbages ved 175 grader i cirka 15 min. Blindbagning betyder at man ovenpå tærten ligger bagpapir med linser ovenpå så bunden ikke puffer op under bagning. Når der er gået 15 min tjekkes der om bunden er ved at være sprød. Hvis den mangler lidt tager man linser og bagepapir af og giver den 5 min mere.

Så til fyldet. I princippet kan man jo bruge hvad man vil af grønsager og protein. Jeg elsker retter hvor rester kan bruges og det er tærter jo geniale til. Men i denne tærte bruner jeg 50 g god røget økobacon, som er skåren i tern. Derefter hældes næsten alt fedtet væk men behold lidt til stegning af 1 finthakket porre og små brocollistykker (cirka 2/3 af en broccoli). Det skal kun have cirka 5 minutter ved middelvarme. Bacon og grønsagerne fordeles i tærtebunden. Så blandes to æg med 1 dl mælk, 1 dl hytteost og en god håndfuld revet ost. Alt ost kan bruges, her var det en rest thyboost. Gem gerne lidt til toppen. Til sidst salt og peber i efter smag. Bland det godt og hæld over tærten og bag den i cirka en halv time ved 175 grader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s