Fredagskræs – Nyretapper med skorzonerfritter, rosenkål, rødløg og estragonmayonnaise

Når det er fredag skal man hygge sig og slappe af – og hjemme hos mig indebærer det lækker mad og lidt godter til efter maden. Engang var fx bøf bearnaise med hjemmelavet pomfritter og en god gang bland selv slik. Men det gør faktisk slet ikke noget, at det ikke længere er det menuen står på. For hold nu op en kæmpe oppustet mave og træthed der kunne efterfølge sådan en omgang.

I stedet kan menuen til 2 personer være som følger:

2 lækre møre nyretapper fra vores fantastiske slagter Kødsnedkeren i Vejby. De blev  lavet sammen med 10 skrællede skorzonerrødder, som jeg skar i ens størrelse og bagte i ovnen med 1 spsk olie, lidt salt og peber og et par hele fed hvidløg i cirka 2 timer ved 150 grader. Dog skruede jeg op til 200 de sidste 15 minutter, men hold øje med dem for de bliver hurtigt brændte. Ved at give dem så længe ved lav varme får man de mest sprøde og lækre fritter, så ingen vil savne kartoffeludgaven.

Sammen med fritterne bagte jeg nogle små halverede rødløg i et lille ildfast fad med stanniol over. Jeg brugte 3 små rødløg som jeg skrællede og halverede. På hver rødløg hældte jeg lidt balsamicoeddike og olie på samt lidt salt, peber og tørret timian. De fik omkring 1½ time, men så var de også helt møre, sød/syrlige og lækre.

Derefter halverede jeg en halv pose rosenkål og stegte dem i ½ spsk olie sammen med revet skal fra en økocitron og saften fra en halv, 10 hakkede valnødder og salt og peber. Steg dem indtil de er møre og let brunede – det tager cirka 10-15 minutter.

Til sidst blandede et par gode skefulde mayonnaise (jeg bruger den fra Stokes) sammen med et bundt frisk estragon, som fint hakkes, og lidt citronsaft og salt.

Fantastisk lækker fredagsmiddag som blev afsluttet med en pakke 85 % chokolade og en pose blandede ristet nødder og et par afsnit af Modern Family.

IMG_0764 IMG_0768

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s